İSTANBUL / FATİH - Yedikule Anadolu Lisesi

Yedikule Anadolu Lisesi

Yedikule Mahallesi Eğridut Sokak No18 Fatih İSTANBUL
Vizyon
Vizyon ne olmak istediğimizdir. Okul olarak neye ve nereye ulaşmak istediğimizi ortaya koymaktır. Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarına uygun, Atatürk inkılap ve ilkelerine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan;insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; sorumluluk sahibi,milli değerlerine sahip çıkan, yüksek öğretim kurumlarına bilgi ve beceri yönünden hazır bireyler olarak yetiştirmek, başarımızı her geçen gün artırmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda,Türk Milli Eğitiminin ilke, değer ve amaçlarına uygun, zamanın gereklerine uyumlu, değişen ve gelişen eğitim politikalarını takip ederek, kaliteli, yapıcı, girişimci, ekip ruhu olan öğrenci-öğretmen ve personel ile birlikte çağdaş ve nitelikli öğrenciler yetiştirmektir.
Metro Ethernet
ULAŞIM BİLGİLERİNE MENÜDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Çeşitli ilçelere servis araçları hizmet vermektedir.
20 Dakika
Voleybol,Basketbol,Futbol
Geleneksel Kısa Film Festivali ve Tiyatro Festivali
Diğer Hususlar
Okulumuzda Tiyatro ve Kısa Film Eğitim Salonu bulunmaktadır. Her yıl Kısa Film ve Tiyatro festivalimiz belirlediğimiz bir kültür merkezinde yapılmaktadır.